söndag 22 april 2012

Det här med shopping...

Jag skrev tidigare lite om shopping när det kommer till babysaker. Jag tänkte berätta lite mer om hur fel det kan bli när man är preggo. Vi kan börja med fredagen som exempel. Jag hoppar in i bilen för att åka ner till centrum och hämta mina böcker som jag beställt. Någonstans på vägen mellan huset och garaget så blir min hjärna mos och nästa gång jag tittar upp befinner jag mig på en parkering ute i Kungens Kurva.

Ja just det, jag tänkte ju att jag skulle till Lindex och köpa ett amningslinne! Sagt och gjort, knallar in på Lindex. Börjar leta efter amningslinnena, som av en konstig (?) slump hamnar jag bland barnkläderna. Till slut är jag iaf klar på Lindex, vad finns då i min påse? Jo, bodyn som ni ser på bilden och två stycken behåar.

Nästa steg blir Apoteket. Nässpray måste jag ha! Går in, kommer fram till en hylla och stirrar. Jag har absolut inget som helst minne av vad jag skulle köpa... Personalen kommer fram och frågar om de kan hjälpa mig, "tja, alltså, jag minns inte varför jag är här?" Kvinnan skrattar och frågar hur många veckor jag har kvar. Hon har med andra ord upplevt något liknande... Ut kommer jag iaf, med två stycken Försvarets Hudsalva och bindor i dinosauriestorlek. (Vill helst inte ens tänka på varför man rekommenderas att ha såna efter förlossningen.)

Ringer min man. Berättar var jag är och frågar vad jag ska handla. Vi kommer fram till att äggen och saltet är slut så jag knallar in på CityGross. Yrar runt där inne i kanske 20 minuter innan jag kommer fram till kassan. Vad finns det då i min påse när jag kommer ut? En påse mozzarellabollar, en flaska Sprite Zero, två stycken naturdiet och lite choklad till kvällen.

In i bilen igen, hem till soffan där jag parkerar mig. "Hmm, nu ska jag läsa en av mina nya böcker" tänker jag. Jo det hade ju varit trevligt. Om det inte vore för att jag inte ens var i närheten av dessa böcker idag.

Jag lyckades alltså inte med ett enda uppdrag. Inga böcker, inga amningslinnen, inget nässpray, inget salt och inga ägg. Ändå gjorde jag av med massor av pengar?

Lördag: "Idag åker jag och hämtar böckerna, jag måste ändå köpa salt." klockan går, soffan blir mjukare och mjukare. "Äh jag struntar i böckerna, det var ju ändå inget annat jag skulle har." Klockan blir mycket, jag blir hungrig, börjar laga mat, "Fuck, saltet är slut..."

Idag: "Nu SKA jag hämta böckerna och köpa allt det där vi skulle ha!" för att vara på den säkra sidan skriver jag en lapp med vad jag behöver. Den lappen tappar jag bort någonstans på vägen mellan bilen och affären. Går och rabblar mitt mantra för mig själv "Böcker, ägg och salt, böcker, ägg och salt." Hem kommer jag till slut, med i påsen har jag serranoskinka, salta pinnar, två påsar korv (vad hände där?), och hör och häpna; böcker, ägg och salt!

Nu är jag hemma igen, hittade inköpslistan i precis den ficka som jag hade lagt den och inser att mjölken är slut. Suck... Snälla, snälla kan jag få tillbaka min hjärna?!

6 kommentarer:

  1. Hahahahaha! Känner igen det där! Men bara att du tog dit ut var ju en bedrift - påklädd och allt! Heja dig!!

    SvaraRadera
  2. Ja, jag hade faktiskt alla kläder på mig som anses nödvändigt. Antar att man ska fokusera på de bra sakerna?

    SvaraRadera
  3. Haha, klockrent!
    Och jag kan lova att det inte blir bättre efter att barnet har kommit. Känns som hjärnan är fylld med sågspån :p

    Men gravidkrämporna glöms fort bort iaf, man får annat att tänka på ;)

    SvaraRadera
  4. Hahaha, hysteriskt roligt! Jag hade högläsning för min kollega här och vi skrattade så vi höll på att dö. Men jag känner klart igen mig! :D

    SvaraRadera
  5. som att läsa om migsjälv.. :D

    tack för skrattet.. och påminnelsen om hur man är. ;) har delat detta inlägg så mina nära o kära kan se hur jag kan vara med. ;)

    SvaraRadera

Nånting tycker du väl?