onsdag 19 maj 2010

Men hur orkar ni...


Som typ ingen har missat så är jag numera en dagjobbare. Det innebär att jag jobbar mellan 12,30-21,00 ungefär 5 dagar i veckan. "Men usch för att jobba dag, då är man ju inne på casinot hela dagarna medans solen jobbar, hur orkar du?" är en kommentar som jag har fått mer än en gång de senaste veckorna.

1: Men seriöst, hur ofta lyser solen egentligen? Nu när solen har förgyllt vårat liv i ett par dagar så har folk mycket lämpligt glömt bort att vi hade elakaste och jobbigaste vädret nånsin i ungefär hundra månader för inte alls länge sen. Om inte jag minns fel så kom det snö i april? Det är maj nu om nån undrar...

2: Jag har jobbat natt i snart fyra år nu. Då har jag börjat jobba mellan 17,30 och 21,45 på kvällarna och slutat mellan 04,00 och 05,30 på morgonen. Nu vet ju inte jag med säkerhet hur ni andra människor lever era liv för att fungera på bästa sätt men personligen så behöver jag sova runt 8 timmar per natt. Säg att man kommer i säng vid sjutiden på morgonen. Då behöver man sova iaf till kl. 15.00, sen ska det duschas, ätas, kroppen ska ha kläder och smink. Sen ska måste man även ha med i beräkningarna att det krävs en vis restid för att ta sig till jobbet. Börjar man jobba 17,30 så behöver man (förutsatt att man bor i min lägenhet då) börja ta sig hemifrån vid 16,30. Så när i hela helvete menar ni att man ska hinna "njuta" av solen när man jobbar natt?!

3: Visst, när man jobbar 10h-pass så får man fler lediga dagar. Men som rutinerad nattjobbare så vill jag påstå att första lediga dagen är man inte alltid så pigg utan har ett visst sömnbehöv. Kroppen reagerar helt enkelt annorlunda på att jobba natt. Andra lediga dagen kan man komma upp tidigt och njuta av solen.

4: Nu när jag börjar jobba 12,30 så går jag upp innan kl.09,00 varje morgon. Jag hinner ta en prommis genom underbart vackra, soliga Stockholm innan jobbet. När jag sen är ledig så vaknar jag av mig själv vid samma tid och får på så sätt ännu mer tid i solen.

Så näää, det är bara skitsnack... Btw, innan jag började på Cosmopol (japp, det fanns en sån tid också.) så jobbade jag på kontor. Då jobbade jag mellan 8-17 mån-fre. Inte hann jag mer då...

Don't knock it 'til you try it vill jag säga till er med detta inlägg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nånting tycker du väl?